Duif gevonden?

Afscheidswoord Henk Schoofs

12-01-2021

Afscheidswoord Begrafenis Henk Schoofs.

 

Overdonderd, als een donderdagslag bij heldere hemel. We zijn als vereniging de Luchtreizigers en ook zeer velen binnen de club privé compleet uit het veld geslagen toen ons een week geleden de trieste mededing bereikte dat Henk in zijn slaap was overleden. Henk niet meer onder ons het is nog steeds niet de bevatten.

Henk was een spilfiguur in bestuur en club en een harde werker binnen de Afdeling Oost Brabant. Vanuit zijn Vessemse club zijn ze in 2003???? Bij de Luchtreizigers in Eersel als lid aangenomen. Al snel had Henk een bestuursfunctie. En zijn reeds opgedane kennis van de computer systemen en regelementen binnen de duivensport kwamen goed van pas. Ik zei wel eens tegen hem Henk waar heb jij al die kennis vandaan. Zijn antwoord was dan steevast proberen oefenen en als ik er helemaal niet uitkom “bel ik onze Bart” zei hij dan met lach.

Zijn karakter eigenschappen maakten hem tot een aimabele man die vaak zijn eigen persoon helemaal wegcijferde. Behulpzaam, zorgzaam, doen, oplossend denken, vindingrijk, humor……….. zijn de eigenschappen die echt allemaal kleven aan Henk. Hij had het hele duivenseizoen helemaal in zijn systeem zitten en was vaak al aan de slag voordat wij als  bestuur of ik als voorzitter eraan dachten om te beginnen. Vooruit kijken deed ie ook en als we dan spraken over de kwetsbaarheid van onze vereniging dat er weinig PC mannen waren zei hij; Ik zal eens met Jan onze secretaris een stappenplan maken. Ook de vergrijzing van onze sport had zijn aandacht. Voor de toekomstplannen om  toenadering te zoeken bij de beide andere kempische duivenverenigingen was Henk een grote voorstander.

Henk kreeg de laatste jaren steeds meer succes met zijn duiven. Zijn handigheid en vakmanschap zette hij in bij allerlei klussen bij bevriende duivenmelkers. Zo kwam Henk ook in het bezit van klasse duiven die hem verschillende eerste prijzen en kampioenschappen brachten. Niet alleen Henk genoot hiervan maar wij ook als leden. We gunden deze harde werker onze  echte verenigingsman alle succes. We genoten dan allemaal mee.

 

Bij dit alles staat ons verlies in schril contrast met hoe dat moet voelen voor zijn vrouw Marian en zijn kinderen Moniek Anneke en Bart en de verdere familie. Geen duiven werkzaamheden als hij niet verzekerd was dat zijn Marian in orde was. Hoe trots was hij op hen. Dat hebben vele van onze leden vaak moeten aanhoren en gelijk heeft hij.

Marian, Moniek, Anneke en Bart en de rest van de familie wij wensen jullie erg veel sterkte toe met dit bijna ondragelijke verlies. Henk blijft voor altijd onze Henk van de Luchtreizigers.

Vaarwel.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail